Hörde ni min sång???

Inte... nå nu då ?? Ja jag tänkte väl det. It aint over until the fat lady sings..... så nu är det över, definitinvt. Julen alltså. Alldeles för mycket god mat i dagarna 3, nu längtar jag efter korv och makaroner! =) . Firade julafton hos lillebror m fam på Seskalöööö. Kul, fast innan vi kom dit var det en massa bestyr hemma och sen den vanliga ronden, dvs ljuständning på farmor och farfars grav (svärmor o svärfar åt mig då) sen ljuständning på 2 farbröders grav ( farbröder åt gubben ), det var då Karungi kyrkogård, sen till Hpda kyrkogård och ljuständning på min systers grav ( hujja fortfarande med klump i halsen önskar jag henne god jul, jaa hon fattas mig ). Sen till Murargränd med årliga saffranskransen..... som hon inte alls kom ihåg att hon skulle få... det är ju tur att jag kommer ihåg det, och bakar dom också. =) Hoppas att den var lika god som alltid.

På Seskarö väntade ett dignande julbord....mmmm synd bara att man inte orkar äta allt..... men men gott var det. Och roligt var det. Och alla dessa julklappar! Dom barnen hade varit snälla heeela året =) Ja jaa sen kan det ju hända att man får nåt man inte önskar sig... det är ju bara kul med överraskningar tycker jag iaf men men, inte lilla Ida. Nej nej, Den har jag inte önskat av tomten sa hon när hon öppnade julklappen som "Leipis tomten" hade fixat... senara kom hon och dängde den på bordet och sa att - Den vill jag inte ha! ÅÅÅ dom är så härligt ärliga ungarna.... Ja nu är all säkert jätte nyfikna på vad det var för konstigt som jag hade gett henne då..... En dvd med Pelle svanslös och den stora skattjakten..... otecknad...... det går ju inte för sig när man är uppvuxen med disney......   Oj oj oj, vi fick iaf ett gott skratt.... och Fia du kan ju hälsa Idodido att jag har även Pelle svanslös julkalender hemma nu.... otecknad om hon vill komma och kolla på film..... jag köpte den idag. Jag tycker definitivt att det är en av som bästa julkalendrar på tv... och pettson och tomtemaskinen och teskedsgumman och mumindalen   och .....ja där ser ni nu jag blir aldrig för gammal för julkalender . NEVER.  Nej nu ska jag läsa lite vad ni andra bloggare har haft för er i jul.

Aaaajö!

UPP MED EN HAND

alla ni som har köpt Marcus Fagervalls skiva!!!! *viftar för fullt*. Jag beställde den från CDON.COM hoppas att den hinner komma den här veckan, dom brukar vara snabba. Fia jag beställde en skiva åt morsan/svärmor också. En julskiva, men inte den vi pratade om.Vivi tack för besöket, men ursäkta att jag var lite upptagen med klänningen, jag fick färdig den iaf =) (och välkommen tillbaks)...

Sara och jag var till Ikea på söndag, lungt och skönt, ingen trängsel. Sara fick äran att köra den konstiga vagnen som såg ut som en rullator!! Voj voj.. har du varit och köpt tvålen ännu Sara??? Och äntligen var jag på nästan alla butiker i Ikano huset ( förutom Djurmagazinet och Barnens Hus) . Vilken mysig affär, Village! Igår bakade jag 4 sorter, ska nog hinna några till imorgon innan jag åker och handlar julklappar, måste nog kliva uppp före f..!
Så då är det bäst jag tar och rätar på ryggen i några timmar.

Gnatt.

Stressigt värre

lär det bli till veckan, ska på julklappsjakt. Undra om man behöver med sig nån slags skjutvapen???? Eller räcker det med att jag skjuter kundvagnar fram och till baka... kan sträcka mig till att skjuta lite med höften också...jaaa det blir nog braa. Sara det är nog nåt släktdrag vi har att klapparna ska köpas i sista stund, annars har man ju inte känt av julstressen...elller? Annika tomtegubben är äntligen färdig!!!

Imorgon ska jag och Sara riva runt på Ikea, få se vad vi hinner få ner , fniss.... Nejdå vi kanske rentav hinner till Ikanohuset också??? har inte varit där ännu, livsfarligt med stekpannor.....! Måndag har jag tänkt baka och kanske tisdag också..... och så ska julmaten inhandlas..... och så ska det städas också , lite. Nåja jag ligger väl avsvimmad under eran gran på julafton , Fia!!! Släng bara lite köttbullar åt mig så ska det nog gå bra. Måste säga att det ska bli jättekul att få fira jul där det finns småbarn.... det var ju ett tag sen sist här i huset..... finns inget sötare än små förväntansfulla tindrande barnaögon....Fia jag hoppas nu att du lärt Ida hur man tindrar med ögonen!!!!!!!

Måste berätta att vi hade besöka av lucia på onsdag..... hon kom in ..... ropade HEJ..... och slängde kronan på golvet! färdiglussat tyckte hon. Nåja det är inte lätt när man är knappt 2 år, och så ska alla vuxna ta kort också.... jobbigt.  Men söt var hon. Tack Alize...=).

Nähä om man skulle ta och runda av .... ska upp om ca 6 timmar .....jobbet kallar.  Och den stora svarta saken......på gården...... jodå det är en ny bil, en sprillans ny, åå vad den är rolig och köra.

Gnatt på er alla Bloggisar.


Epidemi

eller??? ja när en blir frisk så insjuknar en annan!!!!!!!!  Vivi hade ni feber med magsjukan? Jag hade ju det men bara då det bröt ut och igår fick Kenny magsjuka och feber.....hmm nåja väldigt enkelt att laga middag denna vecka, bara värma på rester för det är bara 2 som äter vanlig mat, en jobbar och den andra dricker proviva.  Och nu fick jag en katt framför skärmen, jaa det gäller att skriva rätt.

En ny vecka har börjat och året lider mot sitt slut, häärligt... men nog saknar jag lite snö allt. Ingen kul jul utan snö.  Jag är sen med klapparna som vanligt men det finns en viss tjusning i att springa " pää kolmantena jalkana" och handla. Fast jag vet ju ungefär vad jag ska köpa. Och jag och sambon vi får våran julklapp redan denna vecka.....en  stor svart sak...... ( nej nejj, int är det nån sotarmurre...) Nåja ni lär nog ö------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------se det förr eller senare. katten också som hoppar på tangentbordet !!! därutav sträcken. Nej nu ska jag ta och göra lite nytta också.

hejs svejs

EN LITEN BACILL

däckar inte mig så länge....  Redan på jobbet igår kände jag mig lite yr i skallen och konstig i magen.... äh det går väl över... men men nej, åkte och handla efter jobbet och väl hemma vid 15 snåret slängde jag in varorna i skåpet , hivade upp 2 burkar bullens och korvbröd, sa åt gubben  - vassegoo , dagens middag... jag går och lägger mig. Sov som en klubbad säl i 3 timmar, trodde det var morgon när jag vakna. Hade drömt en heel massa konstigheter (igen). Nåja magen var fortfarande lite i uppror och så tempade jag mig .... ojdå 38 grader, jaha så har man feber också.... Typiskt typiskt när man blir ledig, dååå ska man vara sjuk, har inte tid att bara ligga.... ont i ryggen får man också.  Senare på kvällen så var jag då magsjuk.......  men tur att vi hade hemma piller mot det och det funkade också....

Sov till kl 11 på fredags förmiddan, skönt och välbehövligt. Ingen feber inte ont i magen heller...! Jippiii så nu är det full rulle igen. Imorgon ska jag till stan och se om jag kan hjälpa tomten lite..... nu ska jag ta och jobba på lite försiktigt här hemma (dvs sitta och gasa med symaskinen). 

Hej dååååå.


NU FATTAR JAG!

Det där med besök på gården, nya husdjur!!!! Renar 5 st, såg dom inte förrän jag höll på att mickla med garage dörren så som kom upp på vägen, jävlar vad rädd jag blev....men det var ju bara tomtens renar som var lite vilse i pannkakan..... och nu snöar det hurraaaaaa, härliga "lappvantar", såna som man stod och fånga med tungan när man var liten..... vem vet kanske jag ska gå och prova fånga några, en "lätt lunch"

Vivi och Fia ljusen mm har kommit... men har inte hämtat dom ännu, ska göra det idag.... Sååå grannilainen jag kommer på en kopp kaffe ( om ni inte är alltför magsjuka!!!) i kväll, eller kväll och kväll sådär vid 18 snåret, är det kväll då???? Nej det tycker inte jag..

Nu ska jag ta och äta nåt, måste åka iväg snart mot stan och mot jobbet..... känner mig fatiskt lite illamående, kan nog bero på att jag bara druckit ett glas julmust och ätit en satsumas...

jul jul strålande jul......hej dååå

NU ÄR DET JUL

här i vårt hus..... Oj oj oj, vad jag ska ha träningsvärk imorgon, men vad gör det. Jag har iaf fått städat, hängt upp julgardiner, tagit fram el ljusstakarn till fönstren jaa gjort lite jul ! Kul.... Sitter här och bloggar med en kopp varm choklad.. mmmm gott. Funderar om man skulle kolla på nån film ikväll, det är ju inget på tv. Oj oj oj vad spännande det blev igår på Idol, fast jag visste att han skulle vinna, Markus.  Sjukt bra, måste skaffa skivan, kommer väl ut lagom till jul.

Ska jag då avslöja vad Puppuruu är för nåt, Lisa  ha du kommit på vad det är??????????????????????? Nåja det är den äldsta sonen i huset som har hittat på det.... det är en tomhylsa från toarullen  eller hushållsrullen. Han använde den som en trumpet och ropade "puppuruuuu"  Och du Lisa nog funderade man en och annan gång när ni satt på rad på våran utetrappa och ropade efter Laggi.....! Kunde låta såhär...-.... Lagggiiiii kom tillbaka från skogen....... Fast mest kommer jag ihåg en viss ung dam som gillade kjolar...! Gick det upp ett ljus nånstans? Och när vi kom och hälsade på så stod hon färdig och väntade på att grabbarna skulle ta av sig ytterkläderna och dra på sig en kjol! Kjolittalittan lej Hej! Gud vad roligt det såg ut, fast grabbarna tog aldrig av sig brallorna utan drog kjolen på dom.....tur att du hade nån som såg till att du hade många kjolar=). Sambon var väl inte så förtjust i att grabbarna drog på sig kjol, men äh vaddåå dom var ju bara 4-5 år gamla inte 15.

Japp japp, imorgon måste jag hämta min beställning på jultidningar. fast det är nog mest böcker... men först ska jag tända ett ljus i min nya advent stake och mysa lite, känna lugnet.... Den är jättefin Vivi....staken! Nej nu ska jag se på film.!

En trevlig 1:a advent alla bloggare och "tjuvläsare"