Jahaa

så var det då torsdag igen =), vilket betyder nytt avsnitt på Kotikatu kl 19.45, helig tid för mig som följt serien nästan från början. annars är det väl inget speciellt som händer, ska försöka ta mig ut en sväng... nå nu låter det som nån har barrikaderat sig framför dörren och jag har svårt att ta mig ut......hmm en massa skor .... finns en massa måsten , men vet inte från vilken ända jag ska börja så jag låter det vara vilande ett tag till.

Var igår på Ikea med Fia och Ida , KUL , fast tiden rinner iväg alltid så fort när man har roligt. Nää huvvaligen vilken "bloggtorka" jag fick helt plötsligt, får återkomma lite senare ikväll istället.

Hej och hå

Länge sen sist

och tiden den bara flyger iväg. Jaa vad har hänt sen sist då?? Oj bra fråga, och så tar vi nästa fråga istället...=) Nejdå jag har varit flitig som en myra..... Onsdag var det frissa dax, ooooo så skönt när man slipper bli svettig i nacken, en ny kort frilla och så lite färg på det och så är man sådär vårfräsch igen. Måste bara åka och handla lite nytt smink så man får lite " pilkettä silmään", kan nog berätta att mitt smink är icket av dax dato, nej snarare från förra seklet. Men så är det när man är för lat att sminka sig. Det händer ibland att jag åkt iväg mot stan och kommer på efter halva vägen ...... shit undra om jag har kammat mig idag =)... så sååå mycke tid ägnar jag mig åt det yttre, men så har jag ju Salong Fia så de så , då sitter jag inte i sjön om jag ska på nåt galej nån gång , men det händer så sällan det också, det blir mest dop , konfirmation, begravningar och kanske nåt bröllop då och då. Förra året var jag faktiskt på två bröllop, ett dop och en begravning....

Fredag hade jag mamma på besök och på kvällen satt jag och sydde, och även så på lördag. Lulebesök had vi också på lördag, alltid lika roligt, fast mindre roligt denna gång för skoteråkarna... hmmm går nog inte mer in på ämnet, men så går det när man inte lyssnar på "kärringarna". !

Idag söndag, våffeldag... har jag varit med syrran och morsan och kollat på en lägenhet åt morsan, den var bra, hoppas att hon får den, får väl höra mer om det imorgon antar jag. Och blir det så så ska jag och Fia ta "tanten" med på IKEA .....men vet aldrig vad man hittar där =) . Såklart att jag har gräddat våfflor också. Fick ha "min " bil idag och det var mindre kul när man inte kör den så ofta, nej nej gubben hade Forrden idag skulle och tävla med andra gubbar som skulle åka i den , ååå neeeejjjj , jag hotade med att sätta en lapp i ruta om "fis fri zon" =) Nähä nu ska jag sätta mig vi tv´n och kolla på "Brothers & Sisters" på 5:an, verkar vara en ganska okej serie, sen är det ju en bra film på 4:an ikväll kl 21.00 "I spindelns nät" med Morgan Freeman. Dåså nu har jag skrivit lite iaf.

Hejs svejs!


Hej bara

och så var det helg igen. Sitter här och väntar på att perculatorn ska bubbla färdigt, jaa jag är ovanligt tidigt uppe, vaknade 7.15 försökte somna om men nix, då tog jag boken "Familjegraven" och läste några kapitel ur den. Kl 8 var det dags att ge upp, orkar inte ligga kvar... nåja vad ska en sån här ledig lördag ha att komma med... tänkte kan se bege mig mot stan och hänga på låset på Ikea, innan rusningen dit kommer.... jag behöver mera genomskinliga plastlådor nu när jag har sorterat mina tyger så ordentligt. Så med dom plastlådorna kan jag sortera tygerna efter färg. Kul!

Borde åka och hälsa på morsan, har inte varit dit på sååå länge, få se om jag ids.. Nån som såg Masjävlar igår??? Min favoritfilm.... sådär är det nog i många familjer , en dotter som vill vara den "duktiga" och tar på sig allt jobb och jobbar nästan ihjäl sig, en som är lite "Flower Power " och en som gör som hon vill, minstingen. =) .....!

Nu till något heeelt annat. Jag beställde en bok med titeln "Varför gör katten så", handlar lite om kattens beteende osv. För saken är den att våran kära Cesar, en kastrerad hankatt på snart 7 år är sååå väldigt reserverad mot barn. Han gillar helt enkelt inte barn  och iaf inte små barn. Så fort nån liten ska till och klappa honom så börjar svansen gå oroligt på honom och så ställer han öronen bakåt... och det är inte roligt, man får passa honom då. Nåja jag tänkte jag skulle få svar i boken på detta och det fick jag nog också.... och det var som jag trodde, har haft mina misstaknar... så här står det    "En katt som blir skrämd och tycker att något är obehagligt vill helst angripa den som givit upphov till rädslan"  Alltså har den blivit "utsatt" för någon elak liten unge....! och det vet jag att den har , för jag har sett det själv... så det är ju inte "bara" kattens fel att den vill klösa och göra utfall mot barn. Han tror ju säkert att alla små gör honom illa.  Hittade en till sak som stämmer på våran Cesar, "för katten kan för mycket smek leda till irritation och rent av aggression,  det är därför  som den plötsligt kan bita dig i handen när du kelar med den".... fast jag brukar säga åt honom att han inte ska bita den hand som ger honom föda...=)

Nä nu ska jag nog svida om om jag ska åka till stan... eller vad det nu blir idag.

Hej hopp

Vilket vackert

vårväder vi har! Termometern står just nu på +14 i solen, men igår hade vi +7 i skuggan oc +21,8 i solen ! Nu känns det faktiskt som om vintern har börjat släppa på sitt frostiga grepp om oss. Igår var jag och Morsanbaloo på ranten, äntligen fick jag med henne så hon fick välja tyg till väskan =) . Det här blev ett väldans kort inlägg.... jag måste rusa nu , ska hinna till K-jänkkä innan jag fortsätter till jobbet.

Det kommer mer ikväll. Ha de =)

FEL LÅT VANN ........

och egentligen så fanns där ingen som jag riktigt tyckte om , men Sebastian fick mina röster, typ 5 st. men vad hjälpte. Jag tyckte att det var för mycke 70- tal över vinnarlåten, lät som nån gammal grupp typ Sweet eller vad dom nu hette på den tiden. Mina favoriter Uno och Irma (inga flummisar alls.......) var ju inte med..... åååååå va faan ..... nääää men , ...........Suck jag tror att jag kollar på "Kalenderflickorna" med Helen Mirren istället nu och försöker glömma hela melodifestivalen, imorgon är en annan dag och jag hoppas att Lordi äter upp The Snark, ojdå förlåt jag menade The Ark. Måste kolla om Uno o Irma finns på cd..... =)

Gnatt.

Då så

nu har vi firat även den yngre sonen, 19 år idag.... jisses vad tiden går.  Nåja har haft en mindre släktträff i huset idag, tack för besöket alla ni som kom och nu tror jag att alla är på aspen och diggar Markus *ler* . Hoppas han är lika bra live som på skiva, för skivan är då såååå braaaaa. Snart nött hål i den.

-0,0 grader ute , verkar som våren är på väg, härligt !!! Ojdå får rappa på mig snart börjar "Skenet Bedrar" måste bara se , vilken knasig tant! Nåja detta inlägg blev ju lite kort...verkar som bloggtorkan är på väg...hujja. Men innan jag släcker ner en klurig liten gåta åt er alla ( ja jaa även för er tjuvläsare...*flin*)

Vilket täcker bäst , en pressening eller en bikini????!!!!!.........svar................... bikini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
den täcker två mjölkcentral, ett nöjesfält och ett skithus !!!!!!! Bra va!?

Gnatt på er alla.


Äntligen verkar det funka igen

har nästan fått abstinens av att inte kunnat skriva.... va 17 har det varit för fel? Undrar just om jag skrivit nåt opassligt... neeeej inte jag. Nåväl vad har hänt då ..... om man nu skulle komma ihåg allt då, nä men så mycke kan jag väl säga att vi haft sportlovsfirare hos oss i förra veckan KUL , tack för besöket ( om du läser detta =)  ) En och annan Ikea sväng har det blivit och så har jag jobbat.

Våren är på väg...guuuud så skönt och vilket väder vi haft i helgen, jag har faktiskt suttit ute på trappan och njutit av en kopp kaffe i solen. Det gjorde gott för själen.... har suttit och sytt, kul igen när man inte gjort det på länge, sakta tinar man fram ur vinter idet...

Nu ska jag fortsätta läsa på boken Familjegraven.

Ha det så gött. =)