Jag har varit på premiär

idag.... mmmm det var inte så kul, klämdes lite men vaddå man är väl inte mesig och skriker.... Jahaa ni vill veta var, nå " TissiBussi" =O Det är i alla fall tur att man har nåt att klämma dit......(som ungarna sa när dom var små....mamma varför har du så långa !!!!????? och klappade på mina bröst) Man skulle ha bett dom blåsa upp dom efter varje amnings stund.....kunde kanske ha funkat. =) Nåja då var det också gjort, nåt annat man ska göra som hör till åldern?????  Har haft bloggtorka som många andra, men ska väl kunna skapa nåt roligt iaf. Sara dags för Ikea runda för oss snart igen och ej att glömma semla fikat.

Jag har iaf fått i ordning mina hobby/pyssel grejjer, fyy vad man samlar på sig och ändå så rensade jag nästan 2 sopsäckar med "skräp". och så har jag fått upp nya gardiner, men så ljust det blev, nästan för ljust. Och jag säger bara SNÖKAOS , varför är det ingen som säger åt oss att stanna hemma när det blir snöstorm??????? skulle jättegärna kura inne istället för att köra på halvplogade igendrivna vägar...men vi klagar inte, nehej ut ska vi på vägarna påbyltade med massor av kläder( ifall vi skulle fastna , så fryser vi iaf inte) och alldeles genomsvettiga kommer vi fram till våra mål -  Det finns en farbror som brukar fråga mig om jag har med mig spade i bilen när det är snöstorm... nehej säger jag då - jag har inte tänkt och fastna!!!!! jaa jaa en vacker dag sitter jag väl fast då .... men den dan den sorgen. Här ska inte oroas för framtiden, då skulle man inte behöva göra nåt annat då, än oroa sig.  javisst ja , storsonen kom hem och hade skött sig exemplariskt på Umeå resan... jag var inte orolig, men gubben var som en äggsjuk höna... fniss... Nähä nu har jag skrivit nog för denna gång....

Hej hopp

Fredag

igen, guud va veckorna går snabbt. Ibland känns det som det bara är måndag, tisdag och så hux flux fredag. Skönt väder som omväxling bara -13.4. Dagens program.... jaa stor sonen ska åka till Umeå, han ska gå på "House of Metal" konsert, så där lär det bli massor med "headbanging". Hönsmamma som man är tyckte jag att det hade väl räckt om han åkt och kollat på Markus istället..... för att lämna kommunen och länet..... Nåväl han är ju såå skötsam denne kille så det ska nog gå bra det med. Det är bara att släppa kontrollen......

Sen blir det nog nånting såå boring som städning..... och så måste jag sy nya gardiner (mindre boring). Kanske en date med svägerskan idag om jag har tur... och en tur till Pentik med henne. ÅÅÅ semlorna Sara jaa vi får se var vi kan klämma det....

Men var 17 är vårt tidningsbud.... jag var efter halv 8 och krafsa i brevlådan men den var tom....... Nu när jag hade haft tid att läsa tidningen i lugn och ro.... grrr.

Nä nu ska jag koka mig kaffe och väcka stor sonen, måste hinna massor innan bussen åker mot Umeå 11.20

Hej hopp


Gjorde också

testet (härmade Vivi) och här är resultatet

Kreativa egot (300-400 p)

Du är en kreativ och noggrann person. Du har ett gott självförtroende och värdesätter din förmåga att skapa. Du skulle trivas lika bra som bagare som civilingenjör. Vad du väljer har att göra med hur lång tid du är beredd att studera.

Andra yrken där du troligen skulle komma till din rätt är:
Skådespelare
Kosmetolog
Konstnär
Musiker
Copy
Kock
Arkitekt
Konservator
Programmerare
Web-designer
Författare
Sömmerska
Designer
Grafiker
Illustratör
Scenograf
Danspedagog

Nåja bagare, kock, konservator, sömmerska, illustratör är väl det jag kan tänka mig välja ...... måste nog byta yrke nu.....

Har varit på ranten med Lisa, hittade balklänningstyg....billigt som sjutton =) nu gäller det bara att kolla om man hittar nåt bra basmönster som man kan göra om.... man ska ju skilja sig från mängden, eller hur Lisa. Nej nu åter till det Alpina på tv .

Hej hopp  , äsch måste bara skriva en grej som jag hörde på radio nova idag " mies on niin kiero ett hattukin pitää vääntää päähän"...

Lördag

jaa, vad kan en dån här ledig lördag innehålla då???? Ja inte blir det då nåt Ikea besök iaf, orkar inte trängas med alla människor som går typ tre i bredd med kundvagnarna där.... nä då är det skönare att gå i början på veckan vilket jag och Sara gjorde i tisdags. Jag köpte gardintyg men har inte hunnit sy som ännu och så fikade vi också.

Idag blir det nog en sväng till stan, kattmaten är slut och så måste jag köpa meera mjöööl....inte klokt vad det är kul att baka... bakade brunlimpa på onsdag och idag ska ja baka "hälsosamma filmjölkslimpan" till soppan som jag ska laga "Hedvig Soppa" med köttfärs, vitkål, lök ,purjo.... och i torsdags bakade jag frallor på jobbet (ååå vad dom blev goda och uppskattade)...

Idag kommer storebror med fru på besök. Ska kolla lite på mönstret hon köpt till en balklänning ... kul

Javisst ja är det någon som vet om isvägen i Karungi är öppen??? ÅÅÅ så mycke kortare väg jag får till mamma om den är öppen....  Nej nu har jag inte tid att sitta här... och idag är det skidskytte =)

Hej

NÄ NU J.....

är jag less på detta snöande, om det åtminstonde kunde snöa bara på natten, men nejdå.... världens "lumipyry" när man ska iväg och jobba 6.30. Jag vaknade kl 6.00 och kollade ut.... yes , inge snöfall... men när jag tog på mig glasögonen ....oj jäklar vad det snöar..... snacka om taskig syn. =D och så klart att vägarna är oplogade, det är så här när man bor i zon 3 ( vägverket har satt upp några lappjävlar efter keräsjokivägen , dom har delat upp vägen i olika delar och jaa vi bor väl bakom zon 3. Snart glömmer dom väl bort att ploga och vi blir insnöade.... och tinar fram på våren lagom till valborg....  Vilken löpsedel det skulle bli, "byn som plogbilen glömde"...eller " zon 3 , våren -07 återkomsten"

Annars då, jo vi har fått lule besök och imorgon vankas det IKEA besök med svägerskan...... hoppas dom har kvar utav traktörpannorna jag lovade köpa en åt Maggan.  Och äntligen börjar VM i Åre! och skidskytte VM också.... yeeehaaa.... fick en ny hobbybok idag... fiin, massor med tomtar.... nejdå jag är inte less tomtar ännu, dvs aldrig...  Nej nu ska jag ta och knyta mig så jag är pigg till imorgon.

Gnatt alla bloggisar. =0

Herregud!

vad gör dom i Ryssland.... alla har väl sett nyheterna om dom stackars små försvarslösa bäbisarna som blir tejpade  över munnen så att som inte ska spotta ut medicinen!?????! Vilka i.....r, man borde tejpa sköterskans mun istället så att hon inte ska snacka så mycke skit. Fyyyyy.

Igår var jag och Sara och rännde på stan.... kul. Premiärfikade på Ikea , gott. Handlade också lite = glas, påsklämmor, ram, och billiga skorpor ( har inte provat dom ännu, men enligt Sara så är dom goda). Ojdå vad tiden rinner iväg, nu ska jag sätta mig och kolla på Antikrundan. =)

Hej hopp