Idag

har  jag haft småfolk hos mig och så har sambon fyllt år, GRATTIS! Lagade tacopaj till middag, mums filibabba, övertalade även kompisen att stanna kvar och äta middag med oss ( hon var inte svårövertalad). Har sytt en babyoverall men men som vanligt glömde jag och fota den. Måste konstruera en kamera in i min symaskin, det vore grejjer det.

Har varit ledig i 3 dagar, skönt och är ledig till helgen också, ledig och ledig måste ståda och få upp lite "Jul" i huset. Fast en gran hämtade gubben och jag igår men den vill inte riktigt stå still i blåsten därute. Det är väl bara att hämta tältsnöre och pinnar och sätta fast den ......... Javisst ja igår kväll när jag åkte till Keräsjänkkä och hälsa på var det en såndär "läheltä piti tilanne" el "nära ögat incident" .TUR att jag inte hade fått upp farten för ett tu tre så springer en älg jävel över vägen , ca 6m från bilen. Det gick så fort at jag hann inte ens bli rädd, ställde mig på bromsen...... och TUR att det bara var en älg.... annars kanske jag hade haft den i famnen... Huvva....

Idag ska jag titta på "Bonde söker fru"......roligt.  Nej nu ska jag ringa söstra mii, hon hade ringt mig....

Hej hopp.

OJDÅ!

Va tiden går fort, jaa jaa det är väl dags att uppdatera då! Nåja jag har haft fullt upp hela veckan med jobb och jobb hemma.... Och den där jävla Inga har jag sagt upp, en sån värdelös hjälpreda. Jag brukar ropa åt henne innan jag åker och jobbar att: -Kan Inga ta och dammsuga och diska idag, och köra några maskiner tvätt medans jag är och jobbar!!?? Hon tiger och samtycker säkert för hon svarar aldrig, men lik förbannat så gör hon ingenting.....Undrar om man skulle anställa Inge istället, han är säkert duktig. =)

Nåja jag har åkt slalom idag.....ja jag vet , det finns inte så mycke snö men men, ta en tur på Keräsjokivägen! Rena rama slalombanan, där får man väja för diverse "potthål" och "gupplor" på vägen och en och annan kvist. Och just som man fått upp farten får man tvärnita för att inte få stötdämparna upp på motorhuven..... Visst är det bra att vägen ska lagas, men nu får dom väl ändå komma och hyvla den lite. Känner mig som en gammal gubbe som kör, = gasar bromsar gasar bromsar...... Ja prova själva, och kostar ingenting ( billigare än Pullinki).

Gupplor...... dvs små upphöjningar , bucklor....det var i allafall en av sönerna som sa så när han var liten! Och medans vi ändå håller på så kan vi ta några fler roliga "egna" ord. Bonk = rostat bröd (heter fortfarande så här i huset), Bingås = smörgås, Bönk = mjölk och så ett roligt ord "puppuruu" Det kan ni aldrig gissa vad det är...... Säger bara att alla har såna hemma små och stora! Och ni som vet, säg inget kul och se lite gissningar =) Och när vi ändå håller på och generar våra barn så måste jag bara berätta att låtsas kompisar hade ju alla, Alfons Åberg hade ju Mållgan..... våra ungar hade Laggi, Kninna, Girkkon ( jaa jaa ihop med kusinerna ...Lisa kommer du ihåg??? ) Fnisss  Så roliga ni var.

Nej nu måste jag sluta , jag fick nämligen besök från Keräsjänkkä ( snacka om att man bor i skogen =)  )

Tjingeling


Måndag

Igen, och det var inga problem med väglaget i morse, men det snöade nåt så djävulskt efter vägen. Nåja efter jobber åkte jag och hämtade Sara, äntligen får hon börja sticka en mössa så hon inte fryser skallen av sig i vinter =) Hoppas det går bra...eller? Jag måste låna mönstret och kopiera det åt mig, jag behöver också en ny mössa. Fast jag tycker inte att jag passar i nån mössa, får så konstig form på skallen ( det är ju säkert mössans fel .....)  Sen åkte vi till Torneå och gick lös på tygaffären.... nåja inte såå farligt som det låter. och tillbaks till stan, -kolla där, utbrister Sara. Vaddåååå? ser inget.....jaha dääär, undra om jag hade skitiga glasögon! Krock  vid korsningen där man svänger mot Rusta, nån har haft väldigt brottom....och lite skrynklad plåt blev det ju. Där stod polisbilar , 2 ambulanser....hoppas att ingen blev allvarligt skadad.

Ja vi fortsatte mot maxi, måste fylla på kylen lite innan jag kör hem mitt trevliga sällskap . Tack för sällskapet Sara, det var kul. När ska vi göra Ikea??? ( självklart med mat och allt!!!) Vi får boka in nån dag igen. Jag åkte ensam hemåt i mörkret, herrejävlar vad det är mörkt efter vägen mot Kukkola, och nu när det inte finns nån snö kvar så är det ju ännu mörkare. Svor för mig själv i bilen, jag skulle ha tagit E4:an hemåt istället ........ nåja det gick ju bra iaf, det är ju tur att man har lyse i bilen...

De var de denna dag. Hej då.

Sköna söndag

är här igen, fast den var inte såå skön. Vaknade redan på natten och kände att jag hade världens skallebank. Å nej inte idag.... somna om, vaknade vid kl 7 och fortfarande skallebank och ingen Ibumetin hemma, jaa jaa somnade om än en gång och vaknade vid kl 9 och hade jag inte lite ont i huvvet ....nå joo. Äsch , på med en panna kaffe så går det över, vilket det också gjorde, skönt. Kollade på tv4´s morgon program och vem var inte där om vårat kommunalråd Sven-Erik Bucht ( fast Kamprad kallar honom för borgmästare, det är ju lite fränare!) KUL.

Nå vad har jag gjort en sån här jävla regnig söndag som denna, jo jag bakade en sockerkaka, kokade risgrynsgröt till lunch/middag ringde min vän Maggan i Ljungby (ett måste typ nästan varannan dag ibland 2 ggr per dag!!!!) jag brukar ringa henne på söndagmorgon och så dricker vi kaffe och surrar i var sin ände av luren. Ochså har jag varit värdinna på ljuspartyt. Måste säga att det blev ett lyckat party, alla kom ( ja nästan). Hade det på bygdegården, bjöd på go fika (hallongrottor, chokladkaka med smörkräm och strössel och sockerkaka) mums... Dom inbjudna var köpsugna, tack tack för det, nu ska jag kolla vad jag ska beställa..ljus, mycke ljus...

Arbetsdag imorgon , och det är verkligen inte lockande att fara ut i detta väglag,= fläckvist snorhalt, men vägverks gubbarna har faktiskt hyvlat vägen idag också så det ska inte vara så halkigt men men får se imorgon. Nej nu ska jag göra lite nytta också innan jag går och knyter mig. Tack än en gång alla inbjudna som var på ljuspartyt, jättekul att så många kunde komma och ha det lite trevligt en sån här dimmig söndag.

Hej dåå.

Måste hinna

skriva lite innan strömmen går.!För det har redan varit avbrott 2 gånger här i em och tv4 har haft störningar hela dagen. Ja så är det här ute i skogen när det snöar och blåser. Men väldigt mysigt ändå för då får man sitta i ljusets sken ( om man har kommit ihåg och köpa ljus!!!!, nån som känner sig träffad??) Ja då har även jag och gubben varit på IKEA. Helt underbart, fast vi gick mest och kolla och var lite under tidspress för han skulle och jobba. Nåja vi var ju där iaf, och massor med "okända" människor.

Jag köpte oss en ny kökslampa, "Kroby" , jättefin och lyser som attan, köpte även nya lågenergi glödisar till den, och 2 kuddar och allt detta för 398kr. Så jag har 2 kr kvar på mitt presentkort. ...Måste nog besöka det snart igen mycke man inte hann gå igenom, men som sagt den finns ju kvar.... Fick en trevlig fikapaus med grannen, - tack för besöket och ursäkta för stöket!!!! Kom gärna igen...eller är det min tur nu? Jag blev så slut av trampandet i stan idag så jag somnade framför tv:n, sov nog 1,5 tim. men så skönt ,det behövdes. Nej nu ska jag förnya livförsäkringen för dagen = äta middag!

OCH SÅ RÖSTAR VI ALLA PÅ MARCUS IKVÄLL!!!!!!!

Hej hej.

NU ÄR JAG TILLBAKS

från min en timmes promenad, gud vad skönt när man fått gjort bort det från dagens schema! Och milt och skönt väder fast lite motvind tillbaks, och så lite snö förståss. Jag har bestämt mig för att "stava" åtminstone varannan morgon (få se hur länge det håller).... Vivi , du har rätt det är nog ålder......det där med att kliva upp tidigt men som det så vackert heter "early bird gets the worm" !!!!!

Näpp nu ska jag koka kaffe, och gå och duscha under tiden den kokar.

AAAAAjösssss =)

OM EN KVART

går startskottet för en "ny tid" i Happyranda.... Det var nog därför jag inte kunde sova, har vaknat redan vid 6.00, men men jag ska iaf inte gå på invigningen. Och IKEA lär nog stå kvar åt oss alla eftersläntare, hoppas bara att dom har ett rejält lager med varor så det räcker åt alla. Jag fick ett presentkort på IKEA när jag fylld år, 400 kr....man får nog ganska mycke för dom pengarna...Måste fundera vad jag ska köpa. =)

Ska nog ta en stavprommis strax, bara det ljusnar litegrann (vilket det redan verkar ha gjort) nä på med kläder och ut och hurta sig lite. Oj oj 10 min kvar till invigningen, nedräkningen har börjat. Jag var till Torneå i går och ikea yran har spridit sig verkligen för alla pratade om kommande invignig..... kul
Näpp nu ska jag ut. oj glömde...Du grannen, sover ni ännu?????

Spännande

blev det, phuuuuu. Nu har jag klarat av mitt livs första budgivning på tradera. OCH JAG VANN !!!!!!!!!! "FANFAR" . Tackar och bockar min kära stora son Kenny, som hjälpte morsan att komma igång. Jag är sååå lat på att " forska" i data djungeln själv, sen är det väldigt smidigt att ropa - Kenny, kan du komma....!? - jag behöver hjälp..=) Ni vill förståss veta vad det var jag budade på.. jo en hobbybok ( kunde man väl räkna ut, eller hur!!!) En bok alltså som heter "Krymp! Tovning i maskin".

Nähä , nu säger jag gonatt för denna gång * vinke vink* alla som är vaken och läser detta.
PÄÄ TYYNYLLE JA UNTA PÄÄHÄN !!!!!

Måndagen

är snart till ända. Vaknade 6.45, funderade ett tag på om det var värt att ta en stavprommis eller ej, bestämde mig ändå för att sticka ut en sväng, på med kläder, mp3 med Nightwish i lurarna och på med mössa, antingen så är mina öron felkonstruerade eller så är dom små snäckorna konstiga, det känns som dom ploppar ut om man nyser, därutav mössa på så lurarna hålls på plats. En timmes promenad blev det iaf. Äter aldrig nåt innan, dricker bara lite vatten..

Väl hemma igen, in i duschen trodde jag.... hann städa toan och köra igång med en maskin tvätt innan jag hoppad in i duschen.... varför kan man inte bara göra en sak i taget istället för att härja runt jämt... t ex när jag sitte på toa kan jag dra fram tvättkorgen och sortera lite tvätt, skulle behöva en mobil toa stol så man kunde rulla till tvättmaskinen och köra igång den, när man ändå är på toa =)

Sitter faktiskt och lyssnar på "20 klassiska jullåtar" samtidigt som jag bloggar, man måste ju komma i stämning, det är väl bara 6v kvar till jul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Huga. Ska åka och gratt Lucas i morgon, måste bara hitta en present åt honom, pengar är så tråkigt att ge, få se vad jag hittar på. Annika tomten kommer, måste bara hitta allt mitt material, fattar inte vem som har varit och tjuvat mina tyger igen. Säkert Håkan som pysslar på förfullt när jag inte ser. Imorgon måste jag börja ringa runt till folk om Ljus partyt, hoppas att alla kan komma..... söndag 19/11 kl 15.00 bygdegården....

Nehej nu måste jag sätta punkt för dagens blogg. Morsanbaloo ha kaffet klart imorgon vid 14.30 =)


IDOL

Markus är bäst, jag fattar inte vad dom andra gör....jo jag förstår ju att inte han kan tävla med sig själv heller. Nåja få se vem av tjejerna åker, eller Erik. Johan kan ju oxå åka,han såg ut som en pingstpastor...... Men det är tur att smaken är som baken, delad!!! Och detta är ju vad jag tycker... så de så.

Helgen går i jobbets tecken, Vivi det var första gången det var mörkt hos er och ljust hos oss före kl 6!!! Jaa jaa du har ju gubben hemma.....fnisssssssss. Så här blir inte mycke gjort i helgen mer än jobba äta och sova. Jag var på Coop Extra idag, herregud vad dom har möblerat om där igen, jag hittade ingenting av det jag skulle ha, förutom lite billigt lösgodis. Och dom hade utökat sortimentet på lösgodis, äntligen. Tandtrollen dansar ...! Lagade tacos till middag, det var inte igår. och gott var det. Nä nu ska jag kolla vem som åker ut i idol.

tjing tjong på er alla bloggare...

Lyssnade

någon på p4 i morse mellan 9.30-13.00 ??? Jag gjorde det hos Mia och i bilen.... nån måste ju sitta och lyssna också och höra hur det låter =) och jag åtog mig självmant den uppgiften, tänk att ingen behövde ens fråga, va snällt av mig själv *klappar mig på axeln*

För er som inte vet vad det handlar om så kan  jag informera att det var radioprogrammet "förmiddag med Roger Qvarnström och Reine Sundkvist" Idag från Leipijärvi, årets by i Happis kommun! Folk lär det ju ha varit iaf lät det så, eller så hade dom bandat in en massa prat och applåder.....fniss. Jag tyckte faktiskt att jag hörde grannen också......!

Nog tjatat om det. Jag var till Seskis på en kopp kaffe och kom ihåg fisken denna gång, nu blir Cesar glad och jag med. Han kom nämligen in med ett rykande färskt byte nyss, jodå den andades och sprattlade lite svagt. Katt f.. !!!Snabbt som ögat sprang jag efter spade och sopkvast, ut med bytet, ingen slakt på mitt golv inte..Urrrrk. ( bytet det var en mus , ca 10 cm lång) nej jag mätte inte den men jag har ett förbaskat bra ögonmått. Nähä nu ska ja kika lite på min favvo serie på 4:an  "That `70s show"

Baj baj bloggare


Kafferep

med mig själv...... Jodu min kära granne, du missade kaffet idag!!!!!!!!=(  och bullarna. Nåja du får ta det en annan dag då du inte är såååå virrig. Såg du förresten att jag var minsann tidigt och hämtade tidningen... Jag hade satt klockan och ringa halv 8, skulle baka bulla.... halv 11 var allt klart och jag hade hunnit med duschen oxå medans ugnen blev varm, snacka om effektiv. Måste erkänna att man hinner mycke när man inte har så låååååånga sovmorgnar. Kl 11 åkte jag med yngste grabben till stan för han började först kl 11.30 idag  (de kan man kalla sovmorgon) , passade på att göra lite ärenden oxå lite snabbt och sen fort hem för jag skulle få ev. kaffegäster  och ingen kom...

Nåja jag har fått gjort lite nytta istället för att sitta och surra, som tex sytt två tröjor till lilla Alize, hinner nog med nåt mer också om jag inte fastnar vid tv:n. Gubben i huset ska åka och jobba natt så då får jag ha fjärrisen för mig själv. Sara din mössa, nej den har jag inte glömt MEN lite problem har uppstått. Efter att jag varit i Kemi med morsan igår em, och sen kört hem henne så hann jag inte på nån affär, och så kollade jag på mönstret och garnet  och stickorna...... för det första, garnet ska stickas med stickor nr 8, mössan i mönstret ska man sticka med stickor 5,5  så det går liksom inte ihop. Antingen så stickar du vantar av garnet eller så måste vi ha mönster som är till de garnet. Eller så köper man nytt garn som passar mönstret, eller nytt mönster och nytt garn.....Välj, jag fixar =)

Såg på ett finskt tv program idag och där var det om IKEA......det blir nog knöka fullt. Och nytt fik ska vi få på Gallerian, det var efterlängtat, vi får väl nån gång ta ett "bloggar"kaffe eller vad tycket ni?????
Nä nu orkar jag inte sitta här vid datorn längre, har en sån jääävla hård stol som jag sitter på, måste köpa en ny på .....Ikea, var annars.

*vinke vink* Och lyssna på p4 imorgon fm, det ska jag också göra, nämligen lyssna i min bil.....=)

SOVMORGON

Ja tack, ibland så måste man sova till kl 9 ( men bara för att prova hur det känns, fniss) Och du Vivi jag var faktiskt vaken vid halv 7 i morse men somnade om..... Men  nu är jag pigg och vaken, ska baka bulla åt morsan och kanske hitta på nån mer present till syrran, det blev fint det jag sydde  igår men kan ju inte visa de nu förrän hon fått det, ifa hon nu råkas läsa min bliogg ( fast jag tror ju inte att hon gör det).

Kollade på en skitbra film igår Gothika på trean.... och lånade av morsanbaloo ice age 2 som vi var tvungen att se direkt jag kom hem från ön på lördag em, den är ju bara suveränt bra....Men snacka om teflohhjärna jag skulle till seskis på lördag för att hämta fisk åt våran katt.....nå var är fisken, jo kvar i frysen på ön åååååååå.!!! =(. 

Jag som skulle fjäska för Cesar(katten) för jag var så taskig mot honom på fredag, han skulle få avmaskningspiller, bara en och han är ju inte glad åt de. Nåja jag lyckades mosa tabletten i tonfiskpastej, och först gav jag honom bara "ren" pastej och han åt, yes tänkte jag de här går fint..... trodde jag ja, han fick den preparerade pastejen och slickade lite misstänksamt på den, åt lite men dock ej allt...grrrr Då tog jag på mig en plasthandske och kletade resten av pastejen på hans framtassar, katten är ju av den renliga sorten som ska tvätta sig ren hela tiden, så nu var han tvungen att slicka i sig det....jaa jag vet det var taskigt gjort. Han sprang fram och tillbaka och trodde väl att det skulle trilla av i farten men attans oxå där gick han bet. Till slut insåg han väl sitt öde, och slickade sig ren. Men sur var han ...... Finns nån därute som har ett bättre tips ? Nej nu måste jag sätta igång med bullbaket.

Solong folks!

Söndag

vilodag, ja jaa ganska onödig dag.... en sån dag då man int vet riktigt vad man ska göra. Man kanske skulle göra som min farmor gjorde när hon ännu fanns bland oss, lyssna på gudstjänst i radion...tsss jag får nog inte in nån gudstjänstkanal på radion sen fick man absoluut inte handarbeta el spela kort på en söndag. De var tider de, nuförtiden kan vi nog inte ta det så lungt som dom gjorde=) .

Men jag ska faktiskt sy eller påbörja nåt iaf, syrran fyller år imorgon (jag trodde det var tisdag, nä nu blev det bråttom) Fast jag vet ju vad jag ska göra så no panik här. Vädret verkar ju vara helt ok idag inte för kallt heller -7,4 man kanske måste ta sig en promenad ut på byn... och hux flux har jag ju massor att göra idag oxå.  Ja jag får väl sätta igång med nåt då ( jag stickade iaf en halsduk igår..)

Ha en skön söndag.

Dags att uppdatera

vilket jag gjorde på torsdag men när jag skulle publicera det hela så blev det ERROR, faaan och jag som hade skrivit sååå långt och bra, nej sur blev ju jag soch stängde hela skiten. Jaa , då har det varit Rusta invigning med trängsel som hette duga, fast sååååå intressan är ju inte den affären att man ska stå och köa och frysa i timmar före som slår upp portarna.... Nej vi kom till stan gubben och jag efter kl 11 och det var kö utanför.... int ids jag ställa mig där, nej vi åkte över till finland, var på Tamppis och strosa och sen på garnaffär (köpte garn) sen tillbaks till stan och in på Maggas garn (köpte mera garn), sen såg vi att det inte var kö på Rusta och då åkte även vi dit. NÅ folk var det ju men sånt måste man väl börja vänja sig vid när happis försöker bli en "storstad"..!!!! Köpte lite godis, en adventstjärna, fingervantar och en timer  och jag som bara skulle titta, sååå lätt trillar man dit =)

Jag och gubben var till Karungi kyrkogård och tände ljus på flera gravar i går kväll, va fint det lyser i mörkret MEN så jääävla kallt det var där -21 en riktig kallhåla. Vi hade ju bara -15 igår kväll. Jag hade tänkt ta en tur till Seskis idag, bara bilen blir lite varm först och så ska jag fålla ett par jeans först.

solong folks.

Utmanad av MorsanBaloo

4 jobb jag haft: "lekis" fröken, affärsbiträde, biljettförsäljare på biograf, personlig assistent och icke att glömma Mamma (de jobbet är på livstid)

4 filmer jag kan se om och om igen: Sova med fiende, I samlarens spår, Pretty Woman, Juryn (a time to kill) ( egentligen kan jag se alla filmer med Julia Roberts, Morgan Freeman och Samuel L Jackson om och om igen!)

4 städer jag bott i: Ha, måste krympa detta till två, Haparanda och Luleå

4 webbsajter jag besöker dagligen: Aftonbladet, alla roliga bloggare, Blocket, Panduro

4 serier jag brukar se: Anna Phil, That `70s show, House, Kotikatu

4 favoriträtter: Fläskfile finemang, köttfärs rullader, kyckling, potatisgratäng med vitlök mums

4 ställen jag där jag känner mig bekväm: vid min symaskin, hemma , rattandes bilen (gärna sommarväglag), hos mamma!

Ja det var lite om mig det och nu utmanar jag Vivi och Lilli, kommer inte på fler......