Kunde inte sova

så jag klev upp och nu har jag en bulladeg på jäsning. Inte helt fel... nää. Nåja vad ska jag hitta på i dag då? För den lär ju bli lång (dagen alltså)när man kliver upp tidigt. Jaa jag har ju lunchbesök och sen ska jag ut på stan och ranta med Sara, det blir väl Eurokangas ( har lovat Lisa att kolla lite balklänningstyger) sen blir det nog även Ikea.  Nu har jag äntligen hittat en ny hatthylla till våran trånga hall, eller ska jag säga dåligt planerade hall.... undra vad vissa tänker på när dom bygger till ??? ja inte är de då bra planering och funktionalitet iaf. Fast jag måste nog måla om hallen först och helst av allt så vill jag byta matta också (golvmatta alltså) . Hade tänkt mig nåt med grått uppåt väggarna, nåt som matchar marimekkos röda, eller så nåt grönt. ÅÅÅÅÅ voffo e de sååå svårt att välja?  Voffo e de på detta viset ! Jaa hatthyllan hittade jag i ellos katalogen , en i ek och det fanns även skohylla, spegel, och "krokhängare" i samma serie. och relativt bra pris. Ja jag har varit på Ikea och kollat men som hade ingen passande, tyvärr.

Nähä om man skulle ta och röja lite bänk så man har plats att baka ut bullorna.. Det ser ut att bli lite varmare därute, bara -24,2 nu =)  

Hej då 

Snabbt snabbt

ska det gå nu för snart ,20.45 är andra åket i slalom =) . Jag skulle vilja gå en intensivkurs för att bli snickare, undra om man skulle lägga några böcker om renovering under kudden så kunde man ta in det i huvudet medans man sover, effektivt eller??? Borde nog prova iaf. jag har kommit på en massa bra grejer som skulle behöva göras här hemma..... eller om man skulle solochvåra nån snygg snickare...fnissss. för jag har tyvärr ingen "handyman" här hemma, att man inte tänkte på det när man gav sig ut på jakt när man var yngre..... jo jo det är såååå lätt att vara efterklok. Eller om man gör som hon (ja vad hon nu heter... Kim Anderzon, i en film. ) hon hade ett hus som var i behov av diverse hantverkare så hon flörta till sig rörmockare, snickare, elektriker mm mm. nääää jag och gubben får väl slå våra hammare ihop och se vad det blir......  så e de men i mitt nästa liv DÅ ska jag banne mig ..... jaa vaddå... hemligt. fnisss.

Idag har jag bakat frallor, mums vad goda. Och så har jag stekt färdigt pannbiff för morgonens lunch, bra att vara förberedd och om jag säger OM jag vaknar tidigt så kanske jag bakar bullar imorgon. (vill ju inte skryta men hade faktiskt sovmorgon till 10.35 idag) =0. Var och hälsade på lilla fröken Alize som varit lite krasslig.. men nu var det full rulle på gumman. Nääää nu ska jag ta och fika lite, blev ju kvar lite chokladtårta från igår. Fyy va kallt det har blivit därute igen -27.8...

Hej hopp

Go fika

med syster och hennes familj...och chokladkaka med punchgrädde..mums. Tänkte vara snabb nu för en  gångs skull, innan alla börjar tjata om uppdatering. Ledig dag idag , ja det var tänkt såå men fick jobba iaf, nåja lediga dagen flyttades bara till onsdag istället och bra var ju det för då ska jag ha lunchdate med min lillebror..... Tänkte bjuda honom på pannbiff, men inte vilken tråkig biff som helst, nej jag lägger biffarna i en ugnsform och gör en champinjonstuvning som jag brer på och toppar med riven ost och sen ska det hela gratineras i ugnen och till dett serveras kokt potatis och smörgåsgurka.  ÅÅÅ det är såå gott  ( Fia vad tror du om detta??? äter ha det??)

Imorgon ska jag nog baka lite frallor, blev sugen på nybakta goda frallor...mmm . Borde åka och hälsa på mamma också, men få se vad man hinner med, tar det kanske till helgen istället. Ja just det, jag var ju barnvakt på fredag kväll.... det gick ju fint kom till ön 21.30 och jag och barnen gick och la oss kl23. Jag skulle och jobba på lördag morgon så tänkte att det är väl bäst att sova.... hade dock lite svårt att somna den tiden, går ju aldrig annars heller såååå tidigt och lägger mig, nåja jag och surrhumlan Ida somnade till slut iaf.

Kollade på Subtv (finsk kanal) igårkväll, den brukar inte synas så bra men igår var det bra sändning... nå det var ju nåt finskt humorprogram, som  inte är alltid så roliga. Det var mest skådisarna som skrattade åt sina egna tokigheter....Pirkka-Pekka Petelius, Aake Kalleala..... måste man nämna mer... ni vet, nåja iaf så var det nåt som fastnade , man kan väl kalla det för ett ordspråk. " myöhästä rypistää otsaa kun paskat on jo housuissa" Den var bra. =D

Inte för att jag är hungrig , men kom plötsligt på att jag måste kolla om jag hittar nåt recept på nån god soppa, gärna typ texmex med köttfärs och chili..... och så börjar ju Saltön, måste se... Nej nu ska jag inte svamla mer.

Hej då

Ja ja jaaa

då är det väl dax att uppdatera. Har inte hunnit med de innan... vad jag har gjort??? jaa inte mycke, surfat på nätet, jobbat sovit, ätit....allt annat utom bloggat... Okej var oxå till bokbussen på onsdag, inte för att jag hitta så många bra böcker, men man måste ju hålla statistiken uppe så den fortsätter att komma hit till obygden. Lånade faktiskt en intressant bok " Spådoms boken" ....! Nu ska här börja spås,  i händer , sump, kort mm.  Och man kan väl inte låta bli att låna  för han stannar ju vid vägskälet så jag kan ju inte skylla på att jag har lååååångt att gå till bokbussen. De om detta... Helgen gå i knegets  och kanske ett ikeabesök kan klämmas in.... har en lååång lista på "måste ha " saker. Tur att lönen kom idag!!!

På tisdag kväll tog frysen sin sista frostiga suck..... hmmmm , tur att det var kallt så jag hivade de lilla jag hade där ut på altanen i påsar, onsdag åkte vi in till stan och kollade på ny frys... som vi köpte på torsdag . Och denna gång blev det ett stort skåp, nu ska här bakas bullar, har ju en hek frys att fylla.....  och så måste jag baka lite fika till på måndag, söstra mii har inte hunnit och gratta storsonen så nu kommer hon på måndag. Oj jag höll på att glömma..... jag hade ju besök av Alize bralliz på torsdag.... det är en rolig en, en liten glad skit......  en sån skulle man ha , en liten Alize.......

Inga nya skivor har jag köpt, men däremot beställt hobbyböcker, jaa man kan nog säga att det är min hobby just nu, att köpa hobbyböcker.... särskilt bra är som med tomtar och änglar....men dyrt... fast snart är det ju bokrea!!!! jaa jaa i slutet på februari. Men nog måste ni hålla med att januari bara rusade iväg, nästa vecka är det februari och då börjar det VM i längd och utför Jipiii. Älskar att kolla på det, just nu får man ju nöja sig med konståkning, kul det med. Sportfåne eller....joo.

Ikväll är det meningen att jag ska åka till Seskis och vara barnvakt medans dom är och firar 40-taggaren =D, väntar bara när dom ringer och ber mig komma....... och väntans tid är ju lång... nåja det går nog det med. Gubben har varit ledig hela veckan, och då som genom ett trollslag så har vi bara Discovery channel , tv4 fakta och andra motor program på tvn.... konstigt.... men så är det. Måste nog fixa en egen fjärrkontroll eller så är det fel på batterierna till fjärren. Nej nu har jag träsmak i baken av att sitta här vid burken.... nåja jag har iaf uppdaterat.

Hej hopp .

ÅÅÅÅÅ vad det är härligt med snö

särskilt när jag inte behöver gå ut i detta j...a väder. Men tji fick jag. Först var jag och hämtade C från skolan som inte hade några lärare idag....kuuul för bussungar och få reda på det när dom kommer till skolan och sen åkte jag och jobba. Inga problem på vägen dit, men när jag skulle hem... jaa E4:an var ju plogad men Keräsjokivägen hade inte sett plogbilen på hela dan verkade som.... men det fanns ju spår att köra efter och däremellan ca 30 cm snö. Nåja inga problem med min nya bil, det vara bara att gasa, håller sig stadigt på vägen. Men hade det varit huvudstaden hade det varit "snökaos" som vanligt. Jaa jaa, nu har det iaf slutat snöa. jag skulle inte vilja vara lantbrevbärare när det vankas sånt här väder, ut ska som fast det regnar småspik... och tack för det för nu fick jag min bok som jag beställt.  och nya pandurokatalogen kom oxå. Äntligen.

Hej hå luden tå!


Tack

för fikat, Fia! Det var gott. Ja nu har man varit och grattat 3st ungar....både stora och små. Och nästa lördag har vi turen att ha kalas... Fan man borde egentligen fira alla samtidigt när dom nu ändå fyller år  samma månad! Anyway, jag ska prova baka den gorda tårtan som jag fick smaka i Luleå, den med punschgrädde, mums fast jag kanske får göra en lite tamare variant till den yngre skaran... Jaa vad ska man hitta på åt den blivande 20 åringen då??????? ingen aning, men får väl klura ut nåt.

Lärde mig att spela Galenpanna idag, jättekul. Måste köpa det spelet hem också. Då var det ju bara det...... VEM ska jag spela med, dom här hemma är inte så roade av spel, nåja jag får väl be Fia, Lilli, Sara, Lisa och Emma komma........ Kommer ni????

Nu är det sådär himla kallt igen -19, j oj oj vad skönt grannen har det som ligger på playan och silar sand mellan tårna ..... nåja jag tror att kylan finns kvar när ni kommer hem till veckan. Nej om man skulle ta och kika på rallyt lite när det nu är på gång.

Hej då och kläm på er alla!

Julen är

slut, före Knut för en gång skull. För ni vet väl att senast imorgon SKA julen ut..fast jag har en känsla av att alla redan har plockat bort julen... och jag har gjort det idag. Fast liiiiiite putt är jag all för jag hittade inte nåt nytt gardintyg...  nej fram med ellos katalogen, där finss iaf lite fint färgat lin för jag vill ha FÄRG i vår...... var på väg att köpa 2 stora dukar på hemtex 140x220, utav dom hade jag fått ut gadiner... men  nej det var ändå för tamt (färgen alltså). 

Tänk att man inte fick ha denna härliga bitande kylan mer än drygt 1 dag.... vi hade -21 imorse.... och nu har vi fjuttiga -2,3. Suck, ingen ordning på nånting.. Kung Bore har nog tagit semester, eller så fick han friår.... Lisa  va bra att jag fick lite tider, så nu kan jag kolla när det passar moa. Jag var en snabbis ner till Eurokangas men inga fina tyger ännu... få se lite längre fram, nån vecka... sen väntar jag på Stoffoch Stil katalogen, dom brukar ha fina tyger. Jag hör av mig när jag fått den så kan du komma på fika och spåna lite i katalogen också. Det fanns ju som stuvbitar lite såndär satin, men mest vitt  på eurokangas ( jaa , nu kom jag på , vi syr en bröllopsklänning ... så kan ni ju gifta er också av bara farten!!!=D )

Nä nu ska jag slänga mig på soffan, ser fram emot en skön LEDIG helg, med go fika på Seskalöööööö på söndag. Fia, vilken tid hade du tänkt??? Föressten, det finns en här som önskar boka tid på salong Fia till söndag..... Har du tid???? Gäller den yngre, mindre långhåriga......

Hej hå , luden tå!

Imorgon börjar

Paris - Dakar rallyt!!! =) är det nån som brukar kolla på det? förutom jag då, jaa jaa jag vet... jag kollar på nästan all sport , men det  är ju roligt. En riktig "penkkiurheilia". Idag har jag varit och köpt mig nya skor, äntligen, det var på tiden..... svarta "curling kängor" med dragkedja därbak. Jättesköna, måste bara impregnera dom innan jag går ut med dom för det är moccaskor.... Hittade också jättesnygga stövlar, men dom vaaaar ju så dyra, väntar på skorean =) . Jag som har så tjocka vader, nej jag menar muskulösa vader kan ju inte ha vilka stövlar som helst, men dom jag hittade hade både blixtlås och kardborrband...

OJ oj ni skulle se vilken fin ängel jag har gjort. Den ska ner till Ljungby till min vän Magga. Vi har varit såå stressade kring jul så hon får sina julklappar i efterskott ( bättre sent än aldrig) . Jag ska fota den , och sen får någon lära mig hur jag får den in på min blogg...Du  Fia, du har inte vägarna förbi här snart???  Eller Sara?Gud vad skönt att det är den 8 januari på måndag...... gubben har haft 2 veckor julledigt och nuuuu är jag såååå less och se honom göra ingenting.......  och på måndag börjar han jobba igen. Jippiii . jag vet inte hur det är med er andra men jag hittar ingen arbetsro när jag har honom hemma , tassandes och ingentingörandes, kan inte koncentrera mig för fem öre då. Och inte får jag iväg honom på nåt heller, nej nej, då kan han ju missa nåt som jag gör =) Och så ska han jobba em, vilket betyder att jag får ha knapprally helt själv.... Finns inget mer irriterande än en som helatiden ska kolla resultat på text tv när man tittar på något, och gör man så själv så morras det direkt.  Så är det, och läser han detta så lär han nog gömma fjärkontrollen på måndag. Nej nu ska jag ta en match mot Yoshi....

Ha en trevlig helg allihopa...

Jahaa

vad ska man skriva nudå... tänka sig att det är år 2007!!! Och inte flyger vi omkring i en massa konstiga plan som värsta sience fiction..... javisstja , det var ju år 2020. Tänk vad underuvecklade vi är om vi nu trodde det om oss , om 13 år...  för såå trodde man nog att det skulle vara i framtiden... Jisses här sitter man vid datorn, och när jag gick på gymnasiet för en herrans massa år sedan hade vi en dator för hela klassen och inte var man ett dugg intresserad av den inte, det var väl en näve elever som tyckte det var kul.

Kollade på Nakna kocken ikväll, där tog han an skolmatsproblemet i England (det har nog visats förr!) Herregud vilken mat dom serverar i skolorna där...... urrrrkkkk och vilken mat han presenterade sen, voj voj inte skulle man klaga inte och så hade dom typ två el tre rätter att välja mellan, lyx! Nåja det fortsätter nästa tisdag 21.55 måste kolla, och tänk att mattanterna i skolköken hade knappt nån utbildning, jaa dom kunde ju inte ens koka pasta.....det var en överkokt sörja dom fick till. Skulle aldrig gå här, då alla måste vara utbldade.....Det var de.... Nu vankas två dagars ledighet, måste fara och ranta på Ikea mm.... borde åka till Gällivare också, men få se hur det blir med det...? Nåja sysslolös kommer jag definitift inte vara, med en tvättkorg som svämmar över (igen)  och dammråtterna som leker tafatt med katten... Sen skulle jag behöva göra matsedel för åtminstone en vecka framåt och försöka låta bli allt halvfabrikat... det är faktiskt rätt kul att laga mat =) Blev nog inspirerad av nakna kocken.

Jaa det är ju så konstigt att tiden aldrig räcker till, fast nu under julen har jag varit vaken typ till 03.00 och klivit upp 11.30!!! och nu är det ju tydligen fullmåne, aouuuuuuu jag påverkas av den iaf, gör någon annan det? Nå jag sitter inte och ylar direkt men har svårt att sova. Nej nu ska jag ta och surfa lite på panduros hemsida.

Hej hopp!

GOTT NYTT ÅR 2007!!!

Ja då hägrar ett nytt år som en oskriven bok.... och meningen är väl att jag ska fylla den med, jaa med vaddå? Jo en massa skratt, glädje,tårar,god mat, nära och kära,glada vänner jaa allt som gör livet värt att leva. Det gamla året slutade gott med god mat och raketer. Och det nya började med jobb... Och jag som var så trött... kunde inte sova var nog lite övertrött..... nåja somnade nog vi 03.00 och klockan väckte mig 06.00 gäsp så trött man var.

Jag har varit ledig fredag -söndag och bara slappat..... och spelat nintendo ds..... oj oj oj, farligt att börja med för man kan inte sluta... Nu väntar en massa födelsedagar igen.... "bara" 5 denna månad som ska grattas.... och storebror i huset som blir hela 20 år den 20 denna månad. Helt sjukt egentligen, det var ju bara nyss man gick och bar på honom, lille söte KennyBenny..... som var såå mammig och så goo och kramig.... ( goo och kramig är han väl ännu) Japps det är på ungarna man ser att tiden går , själv står man stilla..öööhhh (åtminstone på vågen) ... jaa jaa inga nyårslöften här inte.... Nej nu måste jag avsluta och fixa lite middag...

Ha de!